Bliny z kawiorem i śmietaną

Danie: Kolacja, Obiad

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Jajko kurze

Danie: Kolacja, Obiad

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Jajko kurze


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 200 g mąki gryczanej
  • 20 g suchych drożdży
  • 250 ml mleka UHT Łaciate 3,2%
  • 1 jajko
  • 150 ml śmietany Łaciata 18%
  • 50 g kawioru
  • olej

Przygotowanie

Krok 1

Do miski dodaj mąkę, drożdże, mleko i jajko. Wyrób na gładkie ciasto. Odstaw na 30 minut.



Krok 2

Usmaż małe bliny na rozgrzanej patelni z odrobiną oleju.



Krok 3

Bliny ułóż na talerzu. Na wierzch każdej porcji połóż kleks śmietany oraz kawior. Smacznego!



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.